Kuopiossa juhlitaan yhdessä laulaen

Kuopiossa juhlitaan yhdessä laulaen

satavuotiasta Suomea

Lauluklubi Maestra järjestää Kuopiossa juhlavuonna 2017 kahdeksan Suomalaisten laulut -yhteislaulutilaisuutta osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Lauluiltojen tarkoituksena on muistella musiikin siivin Suomen itsenäisyyden aikaa. Suomalaisten laulut on hyväksytty osaksi valtakunnallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Maestra on kouluttanut ja laulattanut pohjoissavolaisia vuodesta 2009. Mietittäessä tapoja juhlistaa satavuotiasta Suomea kuulimme Helsingin kaupunginmuseon Itsenäisyyden laulut -projektista, jossa kerättiin kansalaisten laulumuistoja itsenäisyyden ajalta. Tuo aineisto ja nimi ovat tutkijoiden, muusikoiden ja muiden vapaassa käytössä.

Koko juhlavuoden 2017 läpikulkeva Suomalaisten laulut – yhteislaulutilaisuuksien sarja muodostui näistä lähtökohdista. Lauluiltojen ohjelmistot kootaan Itsenäisyyden laulut – hankkeen tutkimusaineistosta, eri aikakausien radio- ja soittolistojen pohjalta sekä Maestran asiakkaiden kertomusten ja kokemusten pohjalta. Yksi laulujen valintakriteeri on myös soveltuvuus yhteislauluksi.

Suomalaisten laulut -yhteislauluiltojen sarja käynnistyy Kuopiossa tammikuun alussa. Kahdeksan lauluillan kokonaisuus kattaa koko vuoden seuraavasti:

  • Su 8.1. Sinivalkoiset sävelmät – Lauluja Suomesta
  • Su 12.2. Haitari-jazzin aikaan – Suomalaiset iskusävelmät
  • Su 26.3. Suomalainen rakkaus
  • Ti 9.5. Kansainvälinen Suomi
  • Su 3.9. Suomalaisten kirkkoveisut Huom! Kuopion tuomiokirkossa.
  • Su 1.10. Pop-Suomi
  • Su 12.11. Tanssilavojen Suomi
  • Ma 11.12. tai To 21.12. Suomalainen joulu

Yhteislauluillat toteutetaan Kuopion kaupungintalon juhlasalissa ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Mukaan ovat lupautuneet tähän mennessä mm. Kuopion tuomiokirkkoseurakunta, Kuopion kaupunki ja sekakuoro VIMMA. Lauluillat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s