Iloinen haitarijazz

Tänään sunnuntaina on vuorossa toinen Suomalaisten laulut -yhteislauluilta. Teemana on  haitarijazz eli iskusävelmät 1920-30 -luvuilta. Tuo ajan musiikkia kuvaa hyvin iloisuus: kansalaissodasta oli selvitty ja suomalaista yhteiskuntaa rakennettiin modernin aikakauden hengessä. Musiikissa soi niin suomalaiset kansantanssit kuin uuden amerikkalaisen tanssimusiikin -jazzin- piirteet. Saksalaiset schlagerit muuttuivat iskusävelmiksi ja tanssijalkaa vipatti kieltolaista huolimatta.

Tuon ajan tanssiorkestereihin kuului olennaisesti haitari, mistä nimitys haitarijazzkin on saanut alkunsa. Kuuluisat orkesterit Dallapé ja Ramblers loivat ja esittivät ja levyttivät musiikkia ajalla, jota voidaan hyvin pitää suomalaisen musiikin kulta-aikana. Malmstenin veljekset, Matti Jurva ja Tatu Pekkarinen, Kauko Käyhkö, Toivo Kärki ja monet muut kuuluisat lauluntekijät aloittivat uransa tuolloin. 

Illan laululistalle on valittuna monia ikivihreitä tuolta ajalta. Tässä on muutama kuultavaksi ja loput selviävät illalla. Tervetuloa laulamaan yhdessä iloista haitarijazzia!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s