Laulu raikui vaikka kone kaatui

Suomalaisten laulujen kolmannen yhteislauluillan voi kiteyttää otsikon sanoihin. Laulu raikui taas kerran täpötäydessä salissa, vaikka tekniikka ei toiminut koko ajan aivan moitteettomasti. Salin tietokone ilmeisesti kuumeni laulusta tai tunnelmasta sen verran, että se kieltäytyi kesken kaiken toimimasta mitenkään. Onneksi varakone oli mukana ja parin minuutin säädön jälkeen päästiin jatkamaan lauluja. Kuumentunut kone oli tilaisuuden loputtua taas yhteistyökykyinen ja suostui sammumaan normaalisti.

Illan teemana oli rakkaus ja laululista oli poikkeuksellisen laaja aina 1800-luvulta 2000-luvulle saakka. Erityisen hyvin edustettuna oli 70-luku ja tuolta ajalta laulettiin useampi laulu, kuten Rakkaustarina ja Paratiisi. Sukupolvien väliset erot tulivat hyvin esiin laulujen kautta. Nuorimmat osallistujat innostuivat Ultra Brasta kun taas vanhemmalle väelle tutumpia olivat Sua vain yli kaiken mä rakastan sekä Akselin ja Elinan häävalssi.

Illan yllätysnumeroksi osoittautui laulu nimeltä Rakkaus. Se ei sanonut kenellekään yhtään mitään ennen kuin saatiin tarkempia tuntomerkkejä. Hyvin oli kuitenkin seurattu televisio-ohjelmia 80-luvulla, sillä kyseessä oli supersuositun Taiteilijan tytär -sarjan tunnusmusiikki, joka oli tutumpi Nana Mouskurin laulamana Only love -kappaleena. Tuntemattomammista suomalaisista sanoista huolimatta tämäkin laulu osattiin varsin mallikkaasti.

Kuten aiempinakin iltoina, teimme tälläkin kertaa yhdestä laulusta terveiset YouTube-videon muodossa. Seuraavat suomalaisten laulut lauletaan ti 9.5. Kansainvälinen Suomi -teemalla. Olethan jo lukenut aiemmasta postauksesta siitä, että tämä projekti laajenee myös kaupungintalona salin ulkopuolelle?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s