Suomalaisten kirkkoveisut

Suomalaisten laulut -yhteislaulusarja jatkuu ensi sunnuntaina 3.9.2017 klo 18 poikkeuksellisesti Kuopion tuomiokirkossa. Silloin ohjelmassa ovat suomalaisten kirkkoveisut. Illan aikana laulettavat virret, hengelliset laulut ja rippikoululeireillä tutuiksi tulleet veisut kuljettavat osallistujia läpi Suomen historian vaiheita sekä pitkin jokaisen omaa elämänpolkua. Yhdessä laulaen jaetaan muistoja ja kerrotaan tuntoja.

Illan juontaa laulumaestra Jaana Turunen. Laulua säestää uruilla Anu Pulkkinen. Laulua tukemassa on myös sekakuoro VIMMA. Suomalaisten kirkkoveisut järjestetävät yhteistyössä Kuopion tuomiokirkkosseurakunta ja Lauluklubi Maestra. Tilaisuuteen pääsee osallistumaan myös etänä vaikkapa kotisohvalta virtuaalikirkon kautta.

Virsikirjasta laulamme useita virsiä. Ne kaikki ovat tunnetuimmasta ja eniten lauleituimmasta päästä. Tässä on videovinkki tulevasta. Me tosin laulamme perinteisemmin Anu Pulkkisen urkusäestyksellä.

Virsien lisäksi illan ohjelmistoon kuuluu myös suomalaisille rakkaita hengellisiä lauluja, kuten Oi, muistatko vielä sen virren.

Riparilaulujakin ohjelmassa on. Lapsuuden usko on kuulunut rippikoululaulujen joukkoon jo 1970-luvulta saakka. Uusin laulettavista nuorten veisuista on peräisin 1980-luvulta ja se on päätynyt virsikirjaankin. Mistä laulusta on kyse? se selviää sunnuntaina.

Tervetuloa laulamaan suomalaisten kirkkoveisuja!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s