Suomalaisten laulut -yhteislaulusarja huipentuu joululauluihin

Suomi100 -juhlavuoden menestyksekäs yhteislaulusarja, Suomalaisten laulut, huipentuu joululauluihin maanantaina 11.12.2017 klo 18 Kuopion kaupungintalolla. Suomalainen joulu -yhteislauluilta tarjoaa tuolloin monipuolisen kattauksen rakastetuimpia joululauluja.

-Suomi100 -ohjelmavuosi on ollut kokonaisuudessaan onnistunut, myös Suomalaisten laulut -tilaisuuksien osalta, toteaa yhteislaulujen säestäjä-laulattaja Jaana Turunen.

-On hienoa päättää tämä laulusarja joululauluihin, sillä niillä on meidän suomalaisten sydämissä aivan erityinen sija. Moniin muihin maihin verrattuna suomalainen joululauluperinne on huomattavan runsas. Se on seurausta kansakouluaikojen kuusijuhlista, joihin monet opettajat sävelsivät itse lauluja ohjelmanumeroiksi.

Joululauluja sävelletään nykyäänkin, mutta päätyminen kaikkien rakastamaksi klassikoksi tapahtuu vain harvan laulun kohdalla.  -2000-luvulta ei taida olla muita kuin Carola Häggkvistin säveltämä Taivas sylissäni, eikä sekään ole vielä niin laajalti tunnettu kuin vaikkapa Sylvian joululaulu, kertoo Turunen.

Suomalaisten laulut -yhteislaulusarjan suunnitteli ja toteutti Lauluklubi Maestra. Lauluiltojen toteutuksissa on tehty yhteistyötä Kuopion kaupungin, Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan ja Pohjois-Savon liiton kanssa. Tilaisuuksiin on ollut vapaa pääsy, niin myös tähän viimeiseen. Tapahtumille asetettu tavoite 1500 laulajasta ylittyi jo aiemmin syksyllä. Viimeisen yhteislaulutilaisuuden myötä laulajien määrä noussee yli 2000:een. Tiedot Suomalaisten laulut -yhteislaulusarjan illoista kappalelistoineen suljetaan Apajan aikakapseliin Suomi200 -juhlissa avattavaksi.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s