Suomalaisten laulujen viimeinen postaus

Photo 11.12.2017 19.22.09Suomi100-juhlavuosi on päättymässä ja viimeinen Suomalaisten laulut -yhteislauluilta on laulettu. Lämmin kiitos kaikille yli 2000 laulajalle, joiden kanssa on yhdessä muisteltu musiikin kautta Suomen sataa ensimmäistä vuotta!

Photo 11.12.2017 17.50.47

Olemme saaneet runsaasti palautetta näistä tilaisuuksista, kiitos myös siitä! Illoissa on laulettu innolla, viihdytty sekä koettu iloisia ja koskettavia hetkiä. Jatkoa on kovasti toivottu ja katsotaan, mitä keksimme. Ehkäpä jatkamme yhteislauluiltoja kesällä, jos sopiva paikka löytyy. Tänä vuonna on ilmeisesti tullut oltua kilttinä, sillä joulutontut muistivat herkkulahjoin ja kukin meitä yhteislauluiltojen järjestäjiä. Kiitos!

Photo 11.12.2017 17.45.38

Maanantain 11.12.2017 teemana oli suomalainen joulu. Kaupungintalon juhlasalia komistivat niin upea joulukuusi kuin itsenäisyyspäivästä jääneet sinivalkoiset kukat. Täydellinen somistus Suomi100-joululaulutilaisuudelle! Salin tunnelmavalaistus syntyi jouluvaloista ilman kattokruunuja. Kuvaukselle se ei kuitenkaan ollut hyvästä, mikä näkyy valokuvien ja videoiden tummuutena.

Jos laulujen valinta on aina ollut hankalaa runsauden vuoksi, niin joululaulujen osalta se oli entistä vaikeampaa. Monia klassikoita oli pakko jättää pois ja silti laululista oli kaikista pisin, mitä näissä illoissa on ollut. Juontoja lyhentämällä selvisimme kuitenkin puolessatoista tunnissa, mikä alkaa olla maksimi pituus kertaistumalta laulaessa, vaikka monen ilme lopussa kertoi, että vielä olisi jatksettu laulaa muutama laulu enemmän.

Illan yllätysnumerosta vastasi MaestraMen-kvartetti, joka ei tullut ”viekkaudella eikä vääryydellä” vaan salaa juontajan taakse hiippailen esittämään Tiernapoikia. Alkulaulun jälkeen herrat kuitenkin vaihtoivat laulun Adolph Adamin uljaaseen Oi, jouluyö -lauluun saaden esityksestään runsaat aplodit bravo-huutojen kera.

Mikä on kaikista kaunein joululaulu? Siitä emme päässeet yhteisymmärrykseen, mutta paljon ääniä meni lauluille Varpunen jouluaamuna, Sylvian joululaulu, En etsi valtaa, loistoa ja Maa on niin kaunis. Sitä paitsi tällaisesta laajasta klassikkojen määrästä on turha lähteä yhtä ainutta nimeämään; kauniita lauluja on niin paljon.

Joululaulut houkuttelivat paikalle kaikista suurimman osallistujajoukon, joka näissä lauluilloissa oli. Tuolit loppuivat kesken jo varttia ennen tilaisuuden alkua ja seisojia riitti aulan puolellekin. Meitä oli siis yli 300 laulajaa paikalla. Illan lopuksi siirryimme portaikkoon laulamaan Maa on niin kaunis -laulua portaikon upean akustiikan vuoksi.

Photo 11.12.2017 17.28.14

Suomalaisten laulut vaikenevat, mutta laulaminen ei. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2018! Uusi vuosi tuokoon uudet kujeet ja laulutilaisuudet.

Terveisin Jaana ja Eila

p.s. Tulevista tapahtumistamme löydät tietoa Maestran nettisivulta ja Maestran Facebook-sivulta. Tiedotamme tapahtumista myös lehtien menopalstoilla. Tervetuloa mukaan jatkossakin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s